Δελτία Τύπου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/8/2017

Κλιμάκιο ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων κατοίκων της νήσου Κω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/7/2017

Παρέμβαση Κλιμακίου ψυχολόγων του Ψ.Ν.Α. στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2017

Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής(ΕΔιΤ)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο. Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν Ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε συνεχώς την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών της χώρας μας, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και μετά την εξαιρετική επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού. Να θυμίσουμε ότι, παράλληλα με το του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Γ.Ν. Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξη λειτουργίας του ΕΔιΤ.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών με την χρήση της Τηλεϊατρικής. Η ανιδιοτελής προσφορά τους, τιμά τόσο τους ίδιους, όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπηρετούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/6/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/5/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/4/2017

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ Τ.Ι. ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ-ΧΑΡΑΥΓΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/4/2017

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Ν. ΓΝ ΒΟΥΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>Μ.Τ.Ν. ΓΝ ΒΟΥΛΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/3/2017

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» με το ποσό των 200.000€, για υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης και βελτιστοποίησης της αποδοτικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δημοσίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2017

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διάθεση δύο οπλιτών ιατρών, για την κάλυψη αναγκών του Π.Π.Ι. Τήλου.

Επίσης στις 21-02-2017 εκδόθηκε κοινή απόφαση μεταξύ των Διοικητών 2ης και 6ης Υ.ΠΕ. για τρίμηνη μετακίνηση ενός Επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής στην υγειονομική μονάδα της Τήλου, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα άμεσα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2017

Η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, άμεσα ανταποκρινόμενη σε αίτημα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, παραχώρησε ασθενοφόρο όχημα στο Π.Π.Ι. Κάσου, το οποίο ήδη παρελήφθη και καλύπτει τις ανάγκες της υγειονομικής μονάδας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή άλλου ασθενοφόρου, το οποίο θα παραχωρηθεί από τη 2η Υ.ΠΕ στο Π.Π.Ι. στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Επίσης, έχει ζητηθεί έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταχθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου η προμήθεια-αγορά καινούργιου ασθενοφόρου για το Π.Π.Ι. Κάσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/2/2017

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το ασθενοφόρο της Κάσου σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

1. Έχει ήδη ζητηθεί έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταχθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου η προμήθεια-αγορά καινούργιου ασθενοφόρου για το Π.Π.Ι. Κάσου.
2. Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρπάθου, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα έχει στείλει ένα από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας στην Κάσο.
3. Δρομολογείται από το ΕΚΑΒ η αποστολή ασθενοφόρου στο νησί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/2/2017

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στη μεταφορική εταιρία «ΠΟΣΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ E.E.», για την ευγενική προσφορά της να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες της για το ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Ρόδου.

Ευχαριστήρια Επιστολή>ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 2ης ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

213 2004 200 & 205

210 42 12 180/228

2Η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Bρείτε μας στον Χάρτη

Διεύθυνση υπηρεσίας

Θηβών 196 Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33

Είσοδος για το parking

Μαρκ. Μπότσαρη 5 Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33