ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/6/2018

Δελτίο Τύπου Κ.Υ. Νίκαιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/6/2018

 Καταβολή Δεδουλευμένων Αμοιβών Ιατρικού Προσωπικού χρονικού διαστήματος από Δεκέμβριο 2015-Σεπτέμβριο 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5/2018

Δελτίο Τύπου Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας - Κ.Υ.  Δραπετσώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/3/2018

Δελτίο Τύπου για γιατρούς Π.Φ.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ > ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/3/2018

Δελτίο Τύπου για το Π.Π.Ι. Σίφνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/3/2018

Δελτίο τύπου 1ης ΤΟΜΥ ΚΑΜΙΝΙΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/3/2018

Δελτίο τύπου 1ης ΤΟΜΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/8/2017

Κλιμάκιο ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων κατοίκων της νήσου Κω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/7/2017

Παρέμβαση Κλιμακίου ψυχολόγων του Ψ.Ν.Α. στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2017

Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής(ΕΔιΤ)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, ξεκίνησε να λειτουργεί από το Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο. Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας, που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν Ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι επεκτείνουμε συνεχώς την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών της χώρας μας, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ). Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και μετά την εξαιρετική επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκταση της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού. Να θυμίσουμε ότι, παράλληλα με το του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Γ.Ν. Σύρου παρέχει ανάλογες υπηρεσίες, από την πρώτη ημέρα έναρξη λειτουργίας του ΕΔιΤ.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συμβάλλουν στην παροχή υπηρεσιών με την χρήση της Τηλεϊατρικής. Η ανιδιοτελής προσφορά τους, τιμά τόσο τους ίδιους, όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας που υπηρετούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/6/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/5/2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ Γ.Ν. ΣΑΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/4/2017

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ Τ.Ι. ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ-ΧΑΡΑΥΓΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/4/2017

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Ν. ΓΝ ΒΟΥΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ>Μ.Τ.Ν. ΓΝ ΒΟΥΛΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/3/2017

Η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» με το ποσό των 200.000€, για υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης και βελτιστοποίησης της αποδοτικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση πόρων προς όφελος του Δημοσίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2017

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διάθεση δύο οπλιτών ιατρών, για την κάλυψη αναγκών του Π.Π.Ι. Τήλου.

Επίσης στις 21-02-2017 εκδόθηκε κοινή απόφαση μεταξύ των Διοικητών 2ης και 6ης Υ.ΠΕ. για τρίμηνη μετακίνηση ενός Επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής στην υγειονομική μονάδα της Τήλου, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα άμεσα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/2/2017

Η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, άμεσα ανταποκρινόμενη σε αίτημα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, παραχώρησε ασθενοφόρο όχημα στο Π.Π.Ι. Κάσου, το οποίο ήδη παρελήφθη και καλύπτει τις ανάγκες της υγειονομικής μονάδας.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η επισκευή άλλου ασθενοφόρου, το οποίο θα παραχωρηθεί από τη 2η Υ.ΠΕ στο Π.Π.Ι. στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Επίσης, έχει ζητηθεί έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταχθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου η προμήθεια-αγορά καινούργιου ασθενοφόρου για το Π.Π.Ι. Κάσου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/2/2017

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το ασθενοφόρο της Κάσου σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

1. Έχει ήδη ζητηθεί έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταχθεί στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου η προμήθεια-αγορά καινούργιου ασθενοφόρου για το Π.Π.Ι. Κάσου.
2. Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρπάθου, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα έχει στείλει ένα από τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας στην Κάσο.
3. Δρομολογείται από το ΕΚΑΒ η αποστολή ασθενοφόρου στο νησί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/2/2017

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στη μεταφορική εταιρία «ΠΟΣΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ E.E.», για την ευγενική προσφορά της να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες της για το ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Ρόδου.

Ευχαριστήρια Επιστολή>ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/11/2016

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου και ο Οίκος Ναύτου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, αντίστοιχα, διοργανώνουν τα εγκαίνια της Υγειονομικής Μονάδας «Οίκος Ναύτου – ΠΕΔΥ Μονάδα Υγείας Πειραιά», την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.00, στο κτίριο του «Οίκου Ναύτου», Κων. Παλαιολόγου 15, Πλ. Τερψιθέας.

Κατόπιν ισχυρής πολιτικής βούλησης των δυο συναρμόδιων υπουργείων και της παραχώρησης του εξαιρετικού κτιρίου του «Οίκου Ναύτου» από τους ναυτικούς μας, με τη σύμφωνη γνώμη του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτου, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα τόσο των ναυτικών όσο και όλων των πολιτών για μια πρότυπη, υψηλού επιπέδου, πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Πειραιά.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/8/2016   

Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου εκφράζει τις θερμές Ευχαριστίες της σε όλο το προσωπικό του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Αίγινας, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραυματιών του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος, που έλαβε χώρα στο νησί.

Διαβάστε εδώ>ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/8/2016

«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση».

Εγκρίθηκε αίτημα χρηματοδότησης του Υπουργείου Υγείας ύψους 24.2εκ. Ευρώ για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για  850 νέες θέσεις εργασίας ποικίλων ειδικοτήτων, 8μηνων συμβάσεων πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης (γιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, μαίες, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, επόπτες υγείας, τεχνολόγους, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, διερμηνείς, διασώστες/οδηγούς, διοικητικούς υπαλλήλους κ.α.) και εκτείνεται σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα ανά την Επικράτεια με βάση τον προσφυγικό πληθυσμό.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 22/08/2016

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα πλήρη κείμενα των προκηρύξεων στην Ιστοσελίδα : http://www.keelpno.gr/el-gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/7/2016

Βράβευση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου στο Business I.T. Excellence Awards 2016.

Διαβάστε εδώ: doc Βράβευση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου στο Business I.T. Excellence Awards 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/6/2016

Η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προς εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού ευθύνης και στο πλαίσιο της παραγωγικής αξιοποίησης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ 2Ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, οργάνωσε, συντόνισε και υλοποίησε Δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής Στοματικής Υγείας σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών στα νησιά Χίο (2,3 και 9 Ιουνίου), Οινούσσες (15 Ιουνίου) και Φούρνους (17 Ιουνίου). Η Δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού τμήματος του ΓΝΝ «Άγιος Παντελεήμων» και των ΜΥ ΠΕΔΥ Νίκαιας και Αγ. Αναργύρων.

 Διαβάστε εδώ>pdf ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ 2Ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/6/2016

Πενήντα Πέντε Λιμενικοί της Λέσβου θα εκπαιδευτούν  φέτος στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος στο πλαίσιο του προγράμματος  <<Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο>>

Διαβάστε εδώ>docΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_28_6_2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/6/2016

Διαβάστε εδώ>docΚΥ_ΒΑΡΗΣ_ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ_ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ_24_&_25_ΙΟΥΝΙΟΥ_2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/6/2016

Διαβάστε εδώ>pdfΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ_ΔΡΑΣΕΙΣ_2ης_ΥΠΕ_ΣΤΟΥΣ_ΔΗΜΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/04/2016

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΥ-ΜΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε εδώ>>docΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ.doc

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/11/2015

Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου Ευχαριστεί την ναυτιλιακή εταιρεία  

«BLUE STAR FERRIES» για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας,

για δωρεάν μεταφορά υγειονομικού υλικού,απαραίτητου για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών

του Π.Ε.Δ.Υ.- Κ.Υ. Τήνου και Π.Ε.Δ.Υ.- Κ.Υ. Πάρου αρμοδιότητας μας.

(Διαβάστε σχετ.εδώ > pdfΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/5/2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Η Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και προκειμένου να καλύψει ΑΜΕΣΑ επιτακτικές ανάγκες σε Ιατρικό προσωπικό - των Φορέων της που εδρεύουν στις νησιωτικές περιοχές - κατά τους θερινούς μήνες, Προσκαλεί τις Διοικήσεις Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των Υγειονομικών Σχηματισμών των νησιών με Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (διαβάστε σχετ. εδώ> docΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ_ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/4/2015

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΤΑΘΜΟΣ», της νήσου Κω,της 21ης /3/2015

(Πατήστε εδώ > pdfΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΣΕ_ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ_ΕΦΗΜ.ΣΤΑΘΜΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2/2015

Παρελήφθησαν δύο καινούρια Ασθενοφόρα - μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ - για τις ανάγκες της νήσου Ικαρίας.Τα Ασθενοφόρα βρίσκονται ήδη στο νησί και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες έκδοσης πινακίδων, προκειμένου να δοθούν άμεσα προς χρήση.

ambulance

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/2/2015

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενεργειών του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ αποκαταστάθηκε η επιχειρησιακή λειτουργία του ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της Μ.Υ. ΠΕΔΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, με την εγκατάσταση Αιματολογικού Αναλυτή. Ως εκ τούτου η ανωτέρω Μ.Υ. είναι σε θέση πλέον να εξυπηρετεί τους πολίτες της Λέσβου.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/2/2015

Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου

 

Σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας, άγονες ή τουριστικές όπου το ΕΚΑΒ αδυνατεί να εξασφαλίσει συνεχείς και ποιοτικές υπηρεσίες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με τη διάθεση ικανού αριθμού εργαζομένων διασωστών και οδηγών, σε αυτές τις περιπτώσεις δύναται να συνδράμουν οι τοπικοί ΟΤΑ πρώτου και δευτέρου βαθμού, με την διάθεση πόρων για τη στελέχωση ασθενοφόρων τα οποία θα συμπληρώνουν το διαθέσιμο στόλο του ΕΚΑΒ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/2/2015

Κατανέμουμε τις περιοχές ευθύνης των μονίμων υπαλλήλων, κλάδου ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, Νικέλλη Σαπφούς του Π.Ε.Δ.Υ. – Μ.Υ. Περιστερίου – μετακινημένης στο Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Περιστερίου – Κατσικαδάμου Ειρήνης του Π.Ε.Δ.Υ. – Μ.Υ. Αγίων Αναργύρων και Αθανασίου Ευθυμίας του Π.Ε.Δ.Υ. – Μ.Υ. Ελευσίνας ως ακολούθως:

ΚΑΤΣΙΚΑΔΑΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΝΙΚΕΛΛΗ ΣΑΠΦΩ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

ΝΙΚΑΙΑ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΑΜΑΤΕΡΟ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΙΛΙΟΝ

ΑΙΓΑΛΕΩ

ΜΕΓΑΡΑ

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΧΑΪΔΑΡΙ

ΖΕΦΥΡΙ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΚΑΜΙΝΙΑ

ΜΟΣΧΑΤΟ

ΠΕΡΑΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/2/2015

 

Σας ενημερώνουμε ότι Υπεγράφησαν οι Ατομικές Πράξεις των Ιατρών και Οδοντιάτρων, οι οποίοι εντάχθηκαν σε μετατρεπόμενες θέσεις και κατατάχθηκαν σε βαθμούς του Ε.Σ.Υ., μετά από Αίτησή τους , Αξιολόγηση από το Πενταμελές Συμβούλιο Αξιολόγησης Ιατρών της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και των οποίων οι Υπηρεσιακοί Φάκελοι ήταν Ολοκληρωμένοι.

Η ένταξη και κατάταξη των ανωτέρω Ιατρών και Οδοντιάτρων ισχύει από 31/12/2014 σύμφωνα με την υπ. αριθμ. ΔΑΑΔ 25913/35556/2-12-2014 – Απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου – η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3577 Β΄/31-12-2014.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/2/2014

Παρά τις(περί του αντιθέτου)κυκλοφορούσες φήμες η ΕΦΗΜΕΡΙΑ του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" -  στις 7/2/2015(Σάββατο) - θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και με την χρήση όλου του απαραίτητου Υλικοτεχνικού Ιατρικού Εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου και του Αξονικού Τομογράφου.

Ο Διοικητής της 2ης Υ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

                 Αθανάσιος ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-12-2014

Η ομάδα εργασίας που συστάθηκε σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ. 32272/195/10-11-2014 Απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, αποτελούμενη από τους:

 

1. Σωτηρία Κοσμάτου, Παιδίατρο

2. Κωνσταντίνα Στασινού, Παιδίατρο

3. Χρυσούλα Χρήστου, Παιδίατρο

4. Θεολόγο Φαρμακάκη, Παιδίατρο

5. Νικόλαο Αγελλόπουλο, Πνευμονολόγο

6. Αντώνιο Αντωνιάδη, Πνευμονολόγο

7. Ιωάννη Τσίρκα, Παθολόγο

8. Ελισάβετ Μήτρου, Επισκέπτρια Υγείας

9. Βασιλική Κουλοσούσα, Επισκέπτρια Υγείας

10. Βασιλική Λαγουμίδη, Επισκέπτρια Υγείας

11. Αικατερίνη Καμπουρίδου, Επισκέπτρια Υγείας

12. Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας

13. Ευθυμία Αθανασίου, Κοινωνική Λειτουργός

14. Ιωάννα Κομνηνού, Νοσηλεύτρια και

15. Μαίρη Μπλάνη, Διοικητικός-Λογιστικός

στα πλαίσια του Προγράμματος (όπως αυτό ορίζεται με την παραπάνω απόφαση), επισκέφτηκαν στο χώρο των Σχολείων της περιοχής Ασπροπύργου:

12 Νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά Σχολεία, 4 Γυμνάσια, 1 Λύκειο και 1 ΕΠΑΛ

Εκδόθηκαν 549 Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ) και έγινε έλεγχος σε 1801 Βιβλιάρια Υγείας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18-11-2014 και έληξε στις 11-12-2014.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-12-2014

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Δημάρχου του Δήμου Ασπροπύργου σχετικά με την ολοκλήρωση του Προτύπου Προγράμματος Ιατρικών Εξετάσεων των παιδιών του Ασπροπύργου που φοιτούν σε όλα τα σχολεία της πόλης.

jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-12-2014

Οι ανασφάλιστοι (N. 4270/2014) δικαιούνται ίσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως οι ασφαλισμένοι των υπολοίπων ταμείων, σε όλες τις Μονάδες του ΠΕΔΥ-Κέντρων Υγείας και Κρατικών Νοσοκομείων.

 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 17-11-2014

 

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ προχώρησε στη σύσταση των εξής κλιμακίων:

 

Α. Κλιμάκιο αποτελούμενου από παιδιάτρους, επισκέπτες υγείας, νοσηλεύτριες και κοινωνικούς λειτουργούς, προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διαδικασία ελέγχου Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας Μαθητών ήτοι χορήγηση Α.Δ.Υ.Μ. και οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στον χώρο των σχολείων στην περιοχή Ασπροπύργου από 18/11/2014.

 

Β. Κλιμάκιο ιατρών προκειμένου να διεκπεραιωθεί η διαδικασία ελέγχου Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας Μαθητών ήτοι χορήγηση Α.Δ.Υ.Μ. και οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας στον χώρο του Λυκείου και του Ε.Π.Α.Λ. Ασπροπύργου στις 21/11/2014.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-11-2014

  Στο ΚΕΣΥΠΕ της 6/11/2014, εκ των αιτηθέντων 25.259.186 ευρω, χορηγήθηκαν ως 1η δόση και για την αντιμετώπιση των άμεσων εκτάκτων αναγκών 5.900.000 ευρώ για τη 2η Υ.ΠΕ.

Στο ΚΕΣΥΠΕ της ερχόμενης Πέμπτης, 13/11/2014, θα συζητηθεί η χορήγηση 2ης δόσης εκ του αιτηθέντος αρχικού ποσού και γι’ αυτό και ζητείται έως 11/11/14 η τροποποίηση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων ευθύνης της 2ης Υ.ΠΕ, σύμφωνα με την κατανομή της 1ης δόσης.

Ο Διοικητής 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΠΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-11-2014

Δελτίο Τύπου - Γραφείο Τύπου Υπουργού

 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Κατά την διάρκειά της, επισκέφθηκε χώρους του και συνομίλησε, για τις παρεχόμενες υπηρεσίας πρωτοβάθμιας υγείας, τόσο με την διοίκηση και εργαζομένους, όσο και με ασθενείς. Ενημερώθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Περιστερίου κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών, εξυπηρετώντας πάνω από 50.000 περιστατικά τον χρόνο και άρα συνδράμει στην εκτόνωση της πίεσης προς τα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε την ανάγκη και τη σημασία ανάπτυξης ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο, σε πρώτη φάση, ενισχύεται με την πρόσληψη 900 επικουρικών ιατρών.

123

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-10-2014

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ - ΑΝΑΦΗ ΑΠΟ 08-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Ιατρικό Κλιμάκιο που θα συμμετέχει στην ως άνω Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής αποτελείται από τις κάτωθι ειδικότητες: Παιδίατροι - Παιδοχειρουργός - Καρδιολόγος - Οφθαλμίατροι - Οδοντίατρος - Ακτινολόγος - Ορθοπεδικός - Παθολόγος - Ενδοκρινολόγος - Παρασκευαστής - ΩΡΛ - Ψυχολόγος - Γυναικολόγος - Νοσηλευτές.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-10-2014 

 

Θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης της 2ης Δ.Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που συμμετείχαν στη δράση Προληπτική Ιατρική και Προαγωγή Υγείας που έλαβε χώρα στα νησιά της Πάρου, της Νάξου και της Σύρου, από 6 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και 11 Οκτωβρίου 2014.

pdfΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΡΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΣΥΡΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2014

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Έκδοσης Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) στο Δήμο Φυλής – Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου.

 

Πραγματοποιήθηκαν 462 εξετάσεις σε σύνολο 12 σχολείων με έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας, καταγραφή των εμβολιαστικών εκκρεμοτήτων των παιδιών, προγραμματισμός της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των εμβολίων καθώς και εμβολιασμός στο πλησιέστερο ιατρείο εμβολιασμού μέχρι να λειτουργήσει το Παιδιατρικό Κέντρο του Ζεφυρίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από τους:

Ιατρούς: κ. Σπηλιόπουλο Ιωάννη και κ. Φαρμακάκη Θεολόγο

Επισκέπτριες Υγείας: κα. Μήτρου Ελισάβετ και κα. Τζέκου Μαρία

 

Καθώς και τη Νοσηλεύτρια κα Σκλαβούνου Χριστίνα

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  9-10-2014

 Στο πλαίσιο της εκστρατείας προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, και εφαρμόζοντας την εντολή και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ συγκρότησε κλιμάκιο από ιατρούς και υγειονομικούς, και επισκέπτεται τα νησιά Πάρο, Νάξο και Σύρο.

 Ήδη το κλιμάκιο Ιατρών, με επικεφαλής τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ Αθανάσιο Παπαρούπα, αποτελούμενο από ιατρούς ειδικότητας χειρουργικής γυναικολογίας, παιδιατρικής και παθολογίας, επίσης συνοδευόμενο από επισκέπτες υγείας, μαία και διοικητικό υπάλληλο, κατά την παραμονή τους, στις νήσους Πάρο και Νάξο, εξέτασαν πλήθος γυναικών εκτελώντας μαστογραφίες και τεστ Παπ.

Επίσης εξέτασαν παιδιά στα οποία χορηγήθηκε ΑΔΥΜ, ατομικό δελτίο υγείας μαθητή. Στη συνέχεια τα παιδιά εμβολιάστηκαν.

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ παρευρέθη και στην Ίδρυση Ιατρείων Μαστού στην Πάρο και στην Νάξο. Με αυτή την ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, οι γυναίκες κάτοικοι αυτών των νήσων, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στον προληπτικό έλεγχο καρκίνου του μαστού και ολική αποφυγή ταλαιπωρίας μετάβασης σε άλλα κέντρα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-9-2014

      Μέσα στα πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής υγείας των πολιτών, το Υπουργείο Υγείας, μέσω της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου, με την επιστημονική υποστήριξη της Μονάδας Μαστού του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», προγραμματίζει δωρεάν μαστολογική εξέταση και απεικονιστικές εξετάσεις, όπου χρειάζονται, στις γυναίκες όλων των νησιών του Αιγαίου.

        Κλιμάκια από επιστημονικό προσωπικό πάσης φύσεως, θα επισκεφθούν τα νησιά και σε συνεργασία με τις τοπικές δομές υγείας, θα φέρουν εις πέρας την ως άνω δραστηριότητα.

        Το ανωτέρω πρόγραμμα θα ξεκινήσει το μήνα Οκτώβριο, ο οποίος παγκοσμίως είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και θα συνεχιστεί μέχρι περατώσεώς του.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-9-2014

Από 15-9-2014 Κλιμάκιο αποτελούμενο από Παιδιάτρους και Επισκέπτες Υγείας της 2ης ΥΠΕ ξεκίνησε στα Δημοτικά Σχολεία και στο 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου την εξέταση των μαθητών προκειμένου να εκδοθούν τα Ατομικά Δελτία Υγείας.

 

Περεταίρω καταγράφονται οι Εμβολιαστικές Εκκρεμότητες των παιδιών, ειδικά των Ευπαθών Ομάδων των Ρομά, προκειμένου να επακολουθήσει ο πλήρης εμβολιασμός τους.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει περίπου δύο (2) μήνες.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνεργαστήκαμε με απόλυτη επιτυχία με τον Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, κ. Παππού, όπως επίσης και με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκο.

 

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-9-2014

 Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παρέστη στην παράδοση της ανακαινισμένης Γναθοχειρουργικής κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας».

 docΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-9-2014

 Στο πλαίσιο της αυτονομίας των υγειονομικών μονάδων ευθύνης μας, στην νησιωτική Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα τοποθέτησης συμπιεστή παραγωγής ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Ήδη μετά την λειτουργία μονάδας στο Νοσοκομείο Σύρου, λειτουργεί από την 2α  Σεπτεμβρίου μονάδα συμπιεστή οξυγόνου και στο ΓΝ –ΚΥ Ικαρίας. Έπονται τα Νοσοκομεία Κω και Ρόδου. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-9-2014

 Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Παπαρούπας, θα επισκεφθεί τις νήσους ευθύνης μας, Πάτμο, Λειψούς. Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Λέρο στο διάστημα 3/9/14 έως και 8/9/14.

Σκοπός των θεσμικών επαφών και συναντήσεων του κ. Διοικητή είναι σειρά συνεργασιών με θέμα την λειτουργία όλων των δομών Υγείας, αρμοδιότητός μας, η εφαρμογή των Αποφάσεων της Διοίκησης καθώς και η ανάδειξη των τοπικών επιμέρους θεμάτων.

φωτογραφία 2


Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνα Επικοινωνίας 2ης ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

213 2004 200 & 205

210 42 12 180/228

2Η ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Bρείτε μας στον Χάρτη